Vergunningsvrije uitbouw: de voorwaarden

05 maart 2024

In het algemeen geldt: als het enkel gaat over het uitbouwen aan de achterkant dan mag je tot 4 meter diep vergunningvrij uitbouwen. In iedere gemeente zijn echter de afspraken voor het verlenen van een vergunning voor een uitbouw weer anders. Het is daarom goed eerst te kijken wat er in jouw gemeente is afgesproken.

Voorwaarden voor een vergunningsvrije uitbouw
Er zijn verschillende aspecten die een

 1. Afmetingen
  Vergunningsvrij uitbouwen kan binnen bepaalde afmetingen. De uitbouw mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 5 meter en niet dieper dan 2,5 meter. Bij een hoekwoning zijn er zelfs nog ruimere mogelijkheden. Onze experts bij PREFAST zijn bekend met deze afmetingsrichtlijnen en kunnen je helpen bij het ontwerpen van een uitbouw die perfect binnen deze grenzen past.
 2. Gebruiksoppervlakte
  Een andere belangrijke factor is de gebruiksoppervlakte van de uitbouw. Deze mag bij vergunningsvrij bouwen een bepaald percentage van het oorspronkelijke oppervlak van de woning niet overschrijden. Onze ontwerpen bij PREFAST zijn ontwikkeld met deze richtlijnen in gedachten, zodat je zonder zorgen kunt genieten van extra ruimte.
 3. Bestemmingsplan
  Het bestemmingsplan van de gemeente speelt ook een rol. Gelukkig zijn onze deskundigen bij PREFAST bekend met de diverse bestemmingsplannen en kunnen ze je begeleiden om ervoor te zorgen dat jouw uitbouw naadloos aansluit op de lokale voorschriften.
 4. Achterkant van de woning
  Vaak gelden de regels voor vergunningsvrij uitbouwen met name voor de achterkant van de woning. Bij PREFAST hebben we ervaring met het benutten van deze ruimte op een slimme en effectieve manier, zodat jouw uitbouw aan de achterkant van je woning de gewenste extra leefruimte biedt.

  Meer details nodig? Wanneer je wel een vergunning nodig hebt en waarop te letten? We leggen je hier uit hoe het zit.
Huisvergroting Emmen

PREFAST maakt het gemakkelijk

Bij PREFAST nemen we al deze zaken uit handen. Onze ontwerpen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk en functioneel, maar voldoen ook aan de Nederlandse voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen. Met onze expertise hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde vergunningstrajecten; wij regelen het voor je.


Ontvang snel en simpel jouw offerte

Wil je snel en duidelijk weten wat de mogelijkheden zijn voor een vergunningsvrije uitbouw met PREFAST? Vraag dan vandaag nog jouw offerte aan door gebruik te maken van onze configurator. We nemen alle details met je door en zorgen ervoor dat jouw uitbouwdromen zonder obstakels werkelijkheid worden. Geniet binnenkort van de extra ruimte die je verdient!

Aanbouw Utrecht

Waarom PREFAST?


Complete prijs: geen verborgen kosten!

Transparantie is voor ons essentieel. Bij PREFAST ontvang je een complete prijs voor jouw uitbouw, zonder verborgen kosten achteraf. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent, en kom je niet voor verrassingen te staan.


Hoog afwerkingsniveau, onderhoudsarm

Onze houten uitbouwen worden met de grootste zorg vervaardigd, met oog voor detail en kwaliteit. Het resultaat is een uitmuntend afwerkingsniveau, waarbij we streven naar een onderhoudsarme oplossing, zodat jij zorgeloos van je nieuwe ruimte kunt genieten.

Landelijke plaatsing en 10 jaar garantie

Of je nu in het noorden of het zuiden van Nederland woont, PREFAST staat voor je klaar. We plaatsen uitbouwen door het hele land. Bovendien bieden we 10 jaar garantie op onze constructies, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je uitbouw.


Serviceteams actief in heel het land

Onze toegewijde serviceteams staan paraat in heel Nederland om eventuele vragen of zorgen na de installatie snel en efficiënt op te lossen. Bij PREFAST streven we naar langdurige tevredenheid van onze klanten.

uitbouwen van jaren 30 woning

Misschien vind je dit ook interessant

Wij zijn Frank en Andreas van Prefast.

Wij nemen de telefoon op. Wij beantwoorden uw e-mails. Samen met u bespreken wij de mogelijkheden voor de uitbouw waarvan u droomt.

Wij horen graag van u!

chevron-down