Specificaties

Kiezen voor prefab uitbouwen voelt voor u misschien nog als iets nieuws of onbekends. Toch is het al jaren een uiterst betrouwbare bouwmethode! We leggen u uit hoe elk essentiële bouwonderdeel in onze fabriek wordt ‘geprefabriceerd’. 

Het Dak

Het dak van de uitbouw bestaat uit een houten balklaag op afschot met 220 mm isolatie, 18 mm constructieve dakplaat en EPDM dakbedekking. De totale Rc-waarde (isolatiewaarde) is 6 m2K/W. Het plafond wordt voorzien van gipsplaten. Ontwatering gaat via een HWA-uitloop naar beneden en zal aangesloten worden op het bestaande afwateringssysteem.

U hebt net als bij een aannemer alle vrijheid om uw eigen dak samen te stellen. Met lessenaarsdak of gewoon plat. Met of zonder lichtstraat. Geschikt gemaakt voor sedum of volledig glazen dak. Een boei met spotjes? Kan! Zelfs een schoorsteen voor uw extra kachel kunnen we realiseren. 

De Wanden

De wanden bestaan uit een HSB-systeem (houtskeletbouw) met 140 mm isolatie. Aan de buitenzijde worden naar uw keuze rabatdelen of metselelementen geplaatst met 40 mm harde isolatie. De totale Rc-waarde is 4,58 m2K/W bij metselwerk aan de buitenzijde. De keuze voor de soort steen of rabatdelen zal samen met u worden bepaald. De binnenzijde bestaat uit een 9 mm constructieve plaat met 12 mm gipsplaat.

Alle wanden worden helemaal aangepast op uw wensen. Elektra of eventuele aansluitingen op een wasmachine of droger worden al geïnstalleerd. Bij het plaatsen van de prefab aanbouw is het een kwestie van monteren. De scheidingswanden kunnen zowel als houtconstructie of als metselwerk geleverd worden. We adviseren u graag wat in uw situatie het beste is. 

De Kozijnen

De aanbouw wordt - afhankelijk van uw wens - voorzien van een houten, kunststof of aluminium kozijn. Ook daarin is er veel te kiezen. Van jaren ‘30 tot modern. Van klassiek tot landhuis. Onze prefab specialisten stemmen uw wensen - met oog voor de bestaande woning - helemaal af op het uiteindelijk aanbouw ontwerp. Met onze jarenlange ervaring kunnen we u ook heel goed adviseren wat belangrijk is om de juiste keuzes te maken.

Het raam- en deurbeslag

Alle nieuwe ramen en schuif- of scharnierdeuren worden voorzien van inbraakwerend beslag (klasse 2). Wilt u de mogelijkheid hebben om via Bluetooth de toegang te regelen? Of hebt u een alarmsysteem waar uw deuren op moeten worden aangesloten? Geef het aan, want ook dat is bij prefab aanbouw allemaal mogelijk. 

Elektra/installatie

Standaard wordt het volgende aan installatiewerk meegenomen in uw prefab aanbouw:

  • 1 centraal lichtpunt in het plafond met schakelaar

  • 2 x dubbele wandcontactdoos

  • Eventueel het verplaatsen een bestaande radiator

Uiteraard kunnen tegen meerprijs aanvullende installatietechnische voorzieningen worden gerealiseerd. Hoe deze meerprijs is opgebouwd ziet u terug in de persoonlijke offerte die we voor u maken. 

Aftimmering

De aansluitingen van de bestaande wanden op de nieuwbouw zal worden afgewerkt door middel van een Hout Skelet Bouw-wand. Een eventuele boei aan de uitbouw en het overstek wordt standaard uitgevoerd in wit gegronde Okoumé 18 mm plaat. Andere opties zijn uiteraard mogelijk.

Bouwkundig werk

Bestrating, beplanting en erfafscheiding

In de offerte is niet het verwijderen, aanhelen of repareren van het bestaande straatwerk of beplanting opgenomen. U zult dus zelf dat werk moeten verrichten of een hovenier moeten inschakelen die dit voor u doet. Uiteraard kunnen wij wel het sloopwerk voor u verrichten. Deze werkzaamheden nemen wij op in de offerte die wij voor u opstellen. 

Grondwerk en fundering

Voor het realiseren van de fundering wordt de bouwput door ons uitgegraven en overtollige grond afgevoerd. Op die manier maken we alles gereed voor een zorgvuldige en naadloze plaatsing van uw aanbouw. Er worden stalen funderingspalen aangebracht. Het aantal is afhankelijk van de grootte van de aanbouw. Er zijn meerdere voordelen van stalen funderingspalen:

  • Sterkte en duurzaamheid: Staal is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen hoge belastingen en de tand des tijds kan weerstaan. Hierdoor zijn stalen funderingspalen geschikt voor het dragen van zware lasten en kunnen ze een lange levensduur hebben.
  • Flexibiliteit: Stalen funderingspalen kunnen worden aangepast aan verschillende bodemomstandigheden en ontwerpvereisten. Het is mogelijk om de lengte, diameter en wanddikte van de palen aan te passen om aan de specifieke behoeften van een project te voldoen.
  • Snelle installatie: Stalen funderingspalen kunnen snel en efficiënt worden geïnstalleerd. Dit kan de bouwtijd van een project verkorten en de kosten verlagen.
  • Milieuvriendelijk: Staal is een duurzaam materiaal dat kan worden gerecycled en hergebruikt. Hierdoor zijn stalen funderingspalen een milieuvriendelijke keuze voor funderingsconstructies.
  • Betrouwbaarheid: Staal is een betrouwbaar materiaal dat consistent presteert en minder vatbaar is voor vervorming of scheuren dan andere materialen zoals beton. Hierdoor zijn stalen funderingspalen een goede keuze voor projecten waar betrouwbaarheid belangrijk is.

De vloer

De vloer bestaat uit een geïsoleerde systeemvloer. De totale Rc-waarde is 6,5 m2K/W. De betonnen vloer is glad afgewerkt zodat parket, vloerbedekking of tegels er direct overheen gelegd kan worden.

Bovenaansluiting

Bij de bovenaansluiting van de aanbouw wordt een ‘loodslabbe’ geplaatst. Lood wordt vaak toegepast om waterdichting te garanderen en de levensduur van bouwmaterialen te verlengen. 

Doorbraak

Tussen de woning en de aanbouw wordt een doorbraak gemaakt. De doorbraak wordt rondom afgewerkt. Vrijkomend sloopafval wordt afgevoerd.

Omgevingsvergunning

De aanvraag voor de omgevingsvergunning en de begeleiding van dit hele traject kan door PREFAST uitgevoerd worden. Controleer of uw uitbouw een vergunning nodig heeft.

Algemeen

Montage in 5 dagen

De uitbouw wordt doorgaans binnen 5 werkdagen geplaatst en opgeleverd.
Wij gaan er van uit dat stroom, water, sanitair en eventuele andere voorzieningen door u beschikbaar wordt gesteld. De uitbouw wordt veegschoon opgeleverd.

Detailtekeningen

Na het verlenen van de opdracht worden de detailtekeningen gemaakt welke ter goedkeuring naar u gestuurd zullen worden.

Garantie

Bouwkundig werk: 10 jaar
Garanties van onderaannemers en leveranciers blijven gelijk in omschrijving en duur.

Levertermijn

Na ontvangst van de getekende offerte kan de uitbouw binnen zestien werkbare weken worden geleverd, mits tijdige levering door derden.

Wij zijn Frank en Andreas van Prefast.

Wij nemen de telefoon op. Wij beantwoorden uw e-mails. Samen met u bespreken wij de mogelijkheden voor de uitbouw waarvan u droomt.

Wij horen graag van u!

chevron-down