Prefab dakkapel

PREFAST is gespecialiseerd in het fabriceren en plaatsen van dakkapellen. Wij luisteren naar uw wensen en denken graag met u mee. Een dakkapel is vaak een verstandige investering, voor relatief weinig geld. Door een dakkapel creëert u efficiënte ruimte op plekken die voorheen moeilijk te gebruiken waren. 

Materiaalkeuze

PREFAST past uitsluitend hoogwaardige materialen toe en stemt het materiaalgebruik af met de stijl van de woning. De standaard prefab dakkapel wordt hieronder beschreven. Bekijk wat de kosten van uw dakkapel kunnen zijn controleer of uw dakkapel een vergunning nodig heeft.

Omschrijving buiten

Kozijn
Standaard wordt een verdiept kozijn met KOMO-keur toegepast. Om de verkleuring van zonlicht te voorkomen is het kunststof UV-bestendig. Het kozijn is gemaakt van slag- en stootvast kunststof en is rondom verstevigd met stalen profielen.
Naast kunststof kozijnen kan ook worden gekozen voor een houten of aluminium kozijn. 

Isolatieglas
Voor het glas wordt HR++ glas gebruikt met KOMO-keur. HR++ glas heeft een hoge isolatiewaarde. (U-waarde = 1,0 W/m2K)

Geïntegreerd rol​luik of screens
Het is verstandig om een dakkapel die aan de zonkant van de woning wordt geplaatst te voorzien van een volledig geïntegreerd rolluik of screens. Er kan gekozen worden tussen hand- en elektrisch bedienbaar.

Bekleding boeidelen
De boeidelen (het dakoverstek) worden standaard afgewerkt met gecoat plaatwerk; Plastisol. Met dit materiaal kan de dakkapel zowel een strakke als een traditionele uitstraling worden gegeven. De Plastisol-plaat bestaat uit één stuk en wordt verlijmd wat voor een uiterst strakke afwerking zorgt. U hoeft Plastisol niet te schilderen. Alleen afnemen met een vochtige doek is voldoende om er jarenlang plezier van te hebben.
Indien gewenst kunnen de boeidelen van de dakkapel ook met een andere materiaal worden afgewerkt, bijvoorbeeld Keralit, hout of zink. 

 

Bekleding zijwangen
De zijwangen van de dakkapel worden veelal met Keralit bekleed. Deze onderhoudsarme kunststof gevelbekleding is in veel kleuren verkrijgbaar, hoeft nooit meer te worden geschilderd en is kleurvast en weerbestendig.
Naast Keralit kunnen de zijwangen ook worden bekleed met Plastisol of hout.

Aansluiting dak
De aansluiting op het dak wordt waterdicht afgewerkt met lood of loodvervanger.

EPDM dakbedekking
De dakkapel wordt standaard bedekt met EPDM dakbedekking. De grote voordelen van EPDM zijn de lange levensduur (ca. 50 jaar) en de naadloze verlijming.

Kunststof afvoer
Aan de zijkant van de dakkapel loopt door het dakoverstek een kunststof afvoer. Een hele nette oplossing voor de afwatering van uw prefab dakkapel.

Binnenzijde dakkapel

Raam
In het kunststof kozijn zitten draai/kiep-ramen. Deze ramen draaien en kiepen altijd naar binnen. Doordat de ramen naar binnen opendraaien zijn ze makkelijk schoon te maken.
De houten kozijnen worden standaard voorzien van naar buiten draaiende ramen, maar zijn ook als draai/kiep-ramen verkrijgbaar. 

Ventila​tie
Om van de vernieuwde ruimte helemaal een leefbare en frisse ruimte te maken is een ventilatierooster aan te bevelen. 

Binnenafw​erking 
De zijwanden en het plafond van de dakkapel worden standaard afgewerkt met een wit gegronde plaat. Dit is een strakke plaat die direct kan worden afgewerkt. Als de dakkapel ruimte biedt voor een (nieuwe) badkamer passen we een gipsvezelplaat toe, de tegels kunnen hier rechtstreeks op verlijmd worden.

Isola​tie
De zijwangen en het dak worden goed geïsoleerd met glaswol isolatie. De totale RC waarde (isolatiewaarde) van de zijwangen en het dak is 3,0.

Venster​bank
Afhankelijk van het gebruik van de ruimte kan voor een vensterbank worden gekozen. De vensterbank is in verschillende dieptes en kleuren beschikbaar.